maandag 24 september 2018
Homepage | inheemse vogels | Groot kleinveetreffen in Merelbeke

Groot kleinveetreffen in Merelbeke

Hét jaarlijks kleinveetreffen bij uitstek in de provincie vormt de ideale gelegenheid om de wondermooie diversiteit aan rassen en variëteiten te ontdekken en om met fokkers van rasdieren in contact te komen. Om en bij de 1.700 park‐ en watervogels, hoenders, krielen, duiven, konijnen en cavia’s worden er gekeurd en tentoongesteld. Een aantal dieren worden te koop aangeboden. Naar goede gewoonte wordt er tevens een unieke eierenkeuring en ‐tentoonstelling op het getouw gezet. Zij laat u tijdens de tentoonstellingsdagen kennis maken met de grote verscheidenheid die ook in de eieren van onze hoenders, krielen en watervogels aanwezig is. De presentatie ervan vormt één van de mooiste in zijn soort, te lande. Buiten wedstrijd worden ook een aantal andere dieren geshowd, zoals paardjes, ezels, schapen, geiten, vogels enz. De organisatie krijgt ook ondersteuning van speciaalclubs en standen met betrekking op de neerhofdieren die de geïnteresseerden van de gewenste informatie zullen voorzien. Verder zijn eveneens van de partij : standen met producten van de bij en de geit, een stand met ambachtelijke producten, en informatieve standen o.m. van “Tuinhier”.

Data en openingsuren voor het publiek
zaterdag 21 oktober 2017 van 10u00 tot 21u00
zondag 22 oktober 2017 van 10u 0 tot 17u00. Prijsuitreiking op zondag om 15u30.
Gemeentehallen Merelbeke

Bekijk ook

Dieven slaan toe op vogelbeurs: zes dure vogels gestolen

Bij een van de stands van de Vogelbeurs in Zwolle vandaag zijn zes dure vogels ...

2 opmerkingen

 1. Ja een grote groep mensen.die betrokken is bij hun dieren.
  Hun vakantie daarvoor afzeggen .en als ze zelf ziek zijn wel hun dieren verzorgen.
  Iets waar de antie dierenlobby.wel eens meer aandacht aan zou kunnen geven .in plaats van te stellen dat dieren niet bij mensen horen maar in de natuur.
  Zonder deze mensen geen dieren rassen

 2. Een grote groep mensen die zich houden aan de huidige maatregelen, zoals de huidige vogelgriep maatregelen. En die niet zeuren aangaande positieflijst.
  Volgens hen had dit al veel eerder moeten gebeuren. Zoals ruimere kooien.
  Vogels in de klassieke TT kooien zijn zelfs niet toegelaten

  PS. Pluimvee is niet toegelaten als er andere vogelsoorten aanwezig zijn. Tenzij handelaars niet worden toegelaten (huidige maatregelen vogelgriep).
  Voor de Nederlanders: soorten rallen worden ook aanzien/beschouwd als pluimvee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *