woensdag 17 oktober 2018
Homepage | inheemse vogels | Gloednieuw Vogelhospitaal Haarlem luidt noodklok: “Het geld is op”

Gloednieuw Vogelhospitaal Haarlem luidt noodklok: “Het geld is op”

HAARLEM Het leek het Vogelhospitaal in Haarlem voor de wind te gaan na de grote verbouwing, maar nu is hun geld op. Als er niet snel een oplossing komt, kunnen de gewonde dieren er niet meer verzorgd worden.
Een jaar geleden verhuisden de vogels en hun verzorgers naar een spiksplinternieuw pand en het gaat er goed. Toch luiden ze bij de opvang aan de Vergierdeweg in Haarlem de noodklok. De spaarpot is leeg.
Lees ook: Vogelhospitaal Haarlem verhuisd naar nieuw gebouw
“We hadden gehoopt dat we wat geld over zouden houden na de verbouwing en wat meer tijd hadden om aan te kloppen bij gemeentes en donateurs, maar het geld is eruit gevlogen”, aldus vrijwilliger Gabriella Hobbelink.
De kosten voor het opvangen en verzorgen van zieke vogels kan aardig in de papieren lopen. Het hospitaal is dus afhankelijk van donateurs en subsidies. Ze hopen nog steeds dat ze op subsidie van de gemeente kunnen rekenen. Lukt dat niet, dan zal het gloednieuwe gebouw niet lang meer gebruikt worden.

bron: RTV NH
foto: vogelhospitaal

Kennis-JongeVogels

Bekijk ook

Roeken afschieten in Zuid-Holland mag

DEN HAAG – Het afschieten van roeken in fruitboomgaarden in de Alblasserwaard-Oost, de Tielerwaard-West, Vijfheerenlanden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *