woensdag 17 oktober 2018
Homepage | overige | Geraffineerd vogelleed in Jomtien (Thailand)

Geraffineerd vogelleed in Jomtien (Thailand)

Van het Thailandblog haalden wij de volgende inzending van Peter.

Meer dan andere jaren valt mij op dat langs het strand van Jomtien piepjonge meisjes (ca. 7-9 jaar) met kooitjes gevuld met musjes langs de toeristen trekken om vervolgens voor 100 THB enkelen hun vrijheid terug te geven.

Omdat dit verdien fenomeen in mijn beleving zich meer voordoet dan andere jaren, toch wat nader bestudeerd:

Een of meer volwassenen houdt deze meisjes vanaf de boulevard (of in ieder geval op geruime afstand) nauwlettend in de gaten wanneer zij extra hard schuddend met deze kooitjes – zodat de vogeltjes maximaal kwetteren en aandacht trekken – langs de badgasten lopen.

Met name Russische toeristen (altijd negatief in het nieuws op deze blog) worden bevangen door medelijden en kopen de bevrijding van enkele vogeltjes voor veel geld uit. Als gestaalde zakenvrouwtjes laten deze meisjes dan maximaal 3 a 4 musjes voor 100 THB vrij. De volgepropte kooitjes eisen echter ook hun tol in de Thaise hitte en veel beestjes liggen dan ook op apegapen of zijn uitgedroogd en inmiddels dood. Gisteren was ik getuige van heuse reanimeerpogingen door een Russische moeder en haar ontroostbare zoontje.

Dat juist deze meisjes/kinderen langs de toeristen worden gestuurd is niet onlogisch: indien hun volwassen volgers dit zouden doen betekent dit veel discussie, maar zou ongetwijfeld ook boosheid bij toeristen teweeg brengen. Nu met kinderen blijft het toch beperkt tot een vorm van medelijden. Ik respecteer dat armoede tot creatieve gedachtes leidt om in basisbehoeftes te kunnen voorzien, hier is echter sprake van een ander “lijden”: namelijk ondubbelzinnig dierenleed als toeristisch verdienmodel.

foto: Thailandblog

Lucky-birds

Bekijk ook

Primeur: eerste kiwi uit het ei in Nederland

Slechts 16 dierentuinen in de wereld fokken met de bedreigde Noordereiland kiwi (die oorspronkelijk alleen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *