vrijdag 24 mei 2019
Homepage | natuurbescherming | Gebruik drone tegen vogels in Nieuw Zeeland

Gebruik drone tegen vogels in Nieuw Zeeland

Druiventelers gaan tot het uiterste om hun gewassen te beschermen en vogels staan erom bekend dat ze veel schade aan kunnen richten. In de plaats Marlborough worden de vertrouwde methoden gebruikt om vogels op afstand te houden, zoals vogelverschrikkers, geweren, netten, reflecterend tape en gaskanonnen.

Dankzij de technologische vooruitgang kunnen vogels nu ook op andere manieren verjaagd worden en sommige bedrijven zetten hier nu drones voor in. Het teeltbedrijf Berakah Vineyard Management (BVM) laat weten dat drones een bijzonder doeltreffend middel zijn om vogels af te schrikken. “We proberen het gebruik van geweren in onze wijngaarden te verminderen. De overstap naar drones wordt ook gemaakt vanuit gezondheids -en veiligheidsoverwegingen,” aldus een woordvoerder van BVM. Een drone kan bovendien in korte tijd een zeer groot gebied bestrijken.
Bovendien is het zo dat personeelsleden een vergunning moeten hebben om een geweer te mogen gebruiken, terwijl iedereen een drone kan leren bedienen. BVM maakt nog steeds gebruik van medewerkers die met een geweer op de motor achter vogels aangaan, of met een toeter.

“Het idee is om een deel van deze geweren te vervangen door een drone. Hierdoor zal er minder rondgereden hoeven te worden en dat betekent ook een lager brandstofverbruik. Ook zullen er minder loodhagelpatronen nodig zijn en ook dat is een stuk beter voor het milieu.”

bron: agf.nl

Drones zijn er in alle maten

Bekijk ook

Buik vol (van) plastic

Een lamme vleugel, een geknakt pootje, ondervoede jonkies. Eenmaal in de zorgzame handen van De ...

1 opmerking

  1. Buiten af ,zou ik mij dat nog voor kunnen stellen ,maar baart mij toch steeds meer zorgen ,dat er te pas en onpas ook binnen de steden mee word gevlogen ,door een ieder,zonder dat zij weten? dit verboden is.
    Het vliegen boven bebouwde kom ? Is ten alle tijde verboden.
    Een ieder heeft de mond vol van privacy? Terwijl er nog nooit zoveel werd ,en word verzameld van een ieder.
    Het verbieden door particulieren om te vliegen met een drone ? Is zo gek nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *