dinsdag 11 december 2018
Homepage | inheemse vogels | Festival gelast workshop kraaien en duiven eten af na protest

Festival gelast workshop kraaien en duiven eten af na protest

Het Rotterdamse festival Duizel dat dit weekend in het Vroesenpark wordt gehouden, biedt toch maar geen plaats aan een workshop voor het bereiden van dieren als kraaien, duiven en ratten. Tijdens de workshop zouden deelnemers leren hoe je een kraai moet plukken. Daartegen protesteerde onder meer Jeroen van der Lee, gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren. Hij wees er op dat de kraai een beschermde diersoort is en mensen niet aangemoedigd moeten worden die vogels te vangen.

Rijnmond meldt:”Het besluit om de workshop te schrappen, volgt op de verontwaardiging over dit onderdeel van het festival in het Rotterdamse Vroesenpark. De organisatie zegt dat Duizel in het Park voor iedereen leuk moet zijn en dat het belangrijk is om te focussen op alles wat positief is.”

bron:Joop.vara.nl
foto: eerder geplaatst

De zwarte kraai

Bekijk ook

Twee mannen opgepakt voor organiseren hanengevechten in Bodegraven

De politie heeft dinsdagochtend twee mannen aangehouden die worden verdacht van het organiseren van hanengevechten ...

1 opmerking

  1. Het positieve eraan is dat er geen verspilling van vlees is,het negatieve is dat er dieren gegeten worden,iets dat wij al doen sinds het onstaan van de mensheid, en niet van adam en eva die alleen maar appeltjes aten?
    Iets waar de parij van de dieren in geloofd.
    Maar wij ? Verspillen duizenden tonnen met vlees .,bv de runderen die in oostvaardersplassen lopen ,de dieren bij staatsbosbeheer,de tienduizenden ganzen ,kraaien en duiven die met duizenden voorkomen in de steden en overlast veroorzaken,en veel schade aan gebouwen aanrichten, muskusratten die onze dijken ondergraven,
    Al met al prima vlees waar andere dieren dan weer in leven kunnen blijven.onze loslopende koeien hebben geen oormerk en daarom mag men het vlees niet voor consumptie aanbieden ?word dus vernietigd, Men weet niet van welke ouderdieren? De Samie in lapland hebben soms duizenden dieren en kunnen alles scheiden naar een eigenaar en naar hun ouderdier de moeder,dan vraag je ,je wel eens af welke malloten lopen er bij onze natuur organisaties.
    Verkwisting van dier en vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *