vrijdag 24 mei 2019
Homepage | inheemse vogels | Fazanten onder erbarmelijke omstandigheden gefokt voor jachtindustrie

Fazanten onder erbarmelijke omstandigheden gefokt voor jachtindustrie

Fazanten worden massaal onder dieronterende omstandigheden gefokt op een Britse boerderij. Hoewel het bedrijf aangeeft dat het welzijn van de dieren topprioriteit heeft, blijkt uit undercoverbeelden van de Hunt Saboteurs Association (HSA) dat alleen productie telt, en niet het welzijn van de dieren. Niet zo verwonderlijk, aangezien de dieren uitsluitend gefokt worden om afgeschoten te worden op landgoederen.

Verlichting voor maximale eierproductie
Maar liefst 48.000 eieren zegt Knowle Game Farm wekelijks uit te kunnen broeden, puur voor de plezierjacht. De uitgebroede kuikens en fokdieren leven in een hel. De rijen metalen kooien worden ook ’s nachts verlicht, zodat de vogels meer eieren leggen

Miserabele huisvesting
De vogels springen tegen het draadgaas boven hen, in een poging te vliegen. Sommige hebben zo vaak gepaard dat de boeren een soort zadeltjes op hun rug hebben gebonden om ze te beschermen tegen de klauwen van de mannelijke vogels. Kuikens worden in grote groepen gehuisvest en hebben plastic bitjes om hun snavels, om te voorkomen dat ze elkaar dood pikken. Deze bitjes zijn verboden in diverse EU-landen, maar in het Verenigd Koninkrijk nog toegestaan als onderdeel van een ‘welzijnsplan’. Dode vogels die op een hoop zijn gegooid hebben de bitjes nog om. Deze vogels zijn niet meer dan veren, botjes en snavels, zo mager.

40 miljoen vogels voor de jacht
In Groot-Brittannië zijn 7000 jachtgebieden waar onder meer op gekweekte fazanten wordt gejaagd; het jachtseizoen begint vandaag. Zo’n 40 miljoen vogels worden jaarlijks losgelaten om afgeknald te worden. Ongeveer de helft van die vogels wordt in het Verenigd Koninkrijk gefokt, de andere helft in het buitenland, waar de omstandigheden minstens zo slecht zijn.

Bron:Animalstoday

Vrouwtje en mannetje fazant in de vrije natuur

Bekijk ook

Buik vol (van) plastic

Een lamme vleugel, een geknakt pootje, ondervoede jonkies. Eenmaal in de zorgzame handen van De ...

2 opmerkingen

  1. Als is een dier onvriendelijk bedrijf is moet men de eigenaar aanpakken .maar niet alleen op grond van anti dier houders maar op feiten.
    Anti dier houders organisaties maken vaak een verhaal anders als de werkelijkheid. Deze organisatie willen zich zelf ook graag in stand houden
    Dus de feiten tellen.
    Een ander regel zou moeten zijn dat openheid de doorslag zou moeten zijn.fokken in Polen is ook géén optie.

  2. Mensen kunnen beesten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *