donderdag 18 oktober 2018
Homepage | uitheemse vogels | Duizenden pelikanen eten heel meer leeg

Duizenden pelikanen eten heel meer leeg

Een meer in Israël wordt ieder jaar helemaal leeggegeten door zo’n 45.000 pelikanen. Ze passen niet allemaal op de foto, maar het is wel duidelijk dat het er wit ziet van de pelikanen.
De pelikanen vliegen ieder jaar van Europa naar Afrika. Dankzij de vis in het meer, zijn ze sterk genoeg voor de verre tocht. Maar veel vissers in de buurt waren er niet bepaald blij mee. Daar hebben ze gelukkig iets op gevonden.
De pelikanen worden vanaf nu gevoed met vissen die anders toch weggegooid zouden worden. Zodra de vogels aanvliegen, komen er vrachtwagen vol oude vissen. De pelikanen vinden dat gelukkig net zo lekker als de verse vis in het meer.

bron: jeugdjournaal
foto: EPA

Bekijk ook

Ondernemen in Drenthe: van één papegaai tot de grootste opvang van Nederland(met video)

RTV Drenthe publiceert een artikel onder bovenstaande kop. Het artikel is geschreven door Robbert Oosting. ...

3 opmerkingen

  1. “Een meer in Israël wordt ieder jaar helemaal leeggegeten door zo’n 45.000 pelikanen. Ze passen niet allemaal op de foto, maar het is wel duidelijk dat het er wit ziet van de pelikanen.”
    Een wereld wonder, daar waren ze 2000 jaar gelden ook al goed in. Als die pelikanen dat hele meer leeg eten, dan zijn ert het jaar daarop ook geen vissen meer. Want er is geen vis die zich nog kan voort[planten, toch zien de pelikanen jaar na jaar eeuw na eeuw kans elk jaar dat meer leeg te eten.
    “De pelikanen worden vanaf nu gevoed met vissen die anders toch weggegooid zouden worden. Zodra de vogels aanvliegen, komen er vrachtwagen vol oude vissen. De pelikanen vinden dat gelukkig net zo lekker als de verse vis in het meer.
    Ja die vis moet elk jaar, na die wonderbaarlijke vermenigvuldiging wel heel vers zijn en dan ook al voldoende groot om die pelikanen weer voldoende te voeden. Maar of die vogels nu aan die afgekeurde vis genoeg hebben????

  2. Een meer klinkt wat natuurlijker dan visvijver.

    • Dan nog. Als dat elk jaar gebeurd is de eigenaar toch niet zo gek om elk jaar weer flinke hoeveelheden poot vis in te kopen die hij dat zelfde jaar nog ziet verdwijnen. Dit lijkt me meer een praatje zoals jagers in ons land dat ook zonder uitzondering ophangen om maar gelegitimeerd te zijn om te kunnen schieten wegens zogenaamde schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *