woensdag 23 januari 2019
Homepage | overige | Duizenden papieren vogels vormen een 140 meter lange muurversiering in Parijs

Duizenden papieren vogels vormen een 140 meter lange muurversiering in Parijs

Liefhebbers van origami kunnen hun hart ophalen in de Franse hoofdstad. In het dertiende arrondissement van Parijs kun je namelijk een 15 meter hoge en 140 meter lange muurversiering bekijken… voorzien van duizenden papieren vogels.
Het is de vraag hoe lang deze papieren vogels weer en wind kunnen doorstaan, indrukwekkend is het kunstwerk zeker. Het werd gemaakt door de Franse straatartiest Mademoiselle Maurice in samenwerking met Mathgoth Galerie en het duurde drie weken om deze volledig geïnstalleerd te krijgen.

Goede voorbereiding is het halve werk
Ter voorbereiding kreeg de muur eerst een flinke lik zwarte verf. Een klus op zich, want er was 500 liter verf voor nodig. Na de verflaag waren de vogels aan de beurt. Er zijn maar liefst 15.000 papieren vogels gevouwen om er een prachtig geheel van te maken.
Japanse inspiratie voor de papieren vogels
Het werk van Mademoiselle Maurice is gevormd en geinspireerd door het jaar dat ze in Japan woonde. Ze hoorde er het Japanse verhaal van ‘het meisje Sadako Sasaki en de duizend kraanvogels’, dat beschrijft hoe een ongenezelijk ziek meisje uit Hiroshima duizend vogels vouwt omdat ze gelooft dat dit haar 1 wens van de goden zal schenken. De papieren (kraan)vogel is hiermee in Japan uitgegroeid tot het nationale symbool van genezing.

Op deze website kunt u nog meer afbeeldingen vinden.

Bekijk ook

Grote zorgen over de vogelpopulatie rondom Lelystad Airport

De tweede kamerfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) maakt zich grote zorgen over ...

2 opmerkingen

  1. Hier zouden de antie dierhouders er weer een punt van maken!van het verheerlijken van de vogels? Iets wat niet past in ons milieu?

  2. Prachtig wat mensen allemaal kunnen maken,komt het nu om dat de kraanvogels zo mooi gevouwen zijn of door de omvang van dit “kunstwerk” voor aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *