vrijdag 24 mei 2019
Homepage | vogelverenigingen | Duivensport: Werkgroep “Eerlijk Spel” gestart

Duivensport: Werkgroep “Eerlijk Spel” gestart

Het is al vaker gezegd, nóg vaker beschreven en oneindig bekritiseerd. Duivensport is misschien wel één van de meest oneerlijke sporten die we kennen in deze huidige vorm.

Een terugkerend punt bij alle secties is de roep om maatregelen die “Eerlijk Spel” moeten bevorderen. Onderdeel van “Eerlijk Spel” is naast andere onderwerpen, ook de problematiek rondom het hete hangijzer “inkorfbeperking”. Van zowel voor- als tegenstanders van “inkorfbeperking” hebben de secties opmerkingen en voorstellen binnengekregen. Hier moet volgens u dus dringend naar gekeken worden!

Eerlijk spel in breedste zin van het woord
Daarom is er na een gezamenlijk overleg met de secties een werkgroep samengesteld die zich gaat bezig houden met het uitwerken van plannen voor de secties, om “Eerlijk Spel”, in de breedste zin van het woord, te bevorderen.

De werkgroep bestaat uit:
– Marc Palinckx (sectie Jonge Duiven)
– Jim van Ingen (sectie Dagfond)
– Boris Dirks (platform Jong)
– Bob Berendsen (sectie Vitesse/Midfond)

Oproep!
Kom met ideeën met betrekking tot “Eerlijk Spel” en stuur ze door naar eerlijkspel@duivensportbond.nl. Wij gaan er dan mee aan de slag en proberen vandaaruit voorstellen te formuleren die wij later dit jaar bespreken met de secties.

bron: Nieuwsbrief Op (de) Hoogte, NPO

Bekijk ook

Meld roofvogelaanvallen op postduiven

Om het probleem van de roofvogels goed inzichtelijk te maken, hebben we een speciale meldpagina ...

1 opmerking

  1. Beter laat dan nooit al ben ik bang dat het kalf al verdronken is.Misschien een oplossing,per discipline(vitesse/midfond) oneven weken in het vliegseizoen zelfde Westelijke locatie lossen,even weken zelfde Oosterlijke locatie in verband weersomstandigheden bv regenfront Westen kan uitgeweken worden naar losplaats Oosten.Fond gezamenlijk lossen met afdelingen die de zelfde vlieglijn hebben. Liefhebbers kunnen van te voren een team opgeven van bv 20 duiven,men kan zo veel teams opgeven als men wil,maar team blijft team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *