donderdag 18 oktober 2018
Homepage | inheemse vogels | Dode buizerds in Winterswijk door eten vergiftigd aas

Dode buizerds in Winterswijk door eten vergiftigd aas

WINTERSWIJK – In het buitengebied van Winterswijk zijn twee dode buizerds gevonden. De vogels zijn vermoedelijk overleden na het eten van vergiftigd aas, zegt wijkagent Willem Saris.
Volgens hem lagen de vogels er nog maar net, gezien de ‘perfecte staat’ waarin ze verkeerden. „De dieren zijn zeer recent overleden”, aldus de wijkagent.

Onderzoek
De roofvogels zijn naar het Wageningen Biovetenary Research centrum in Lelystad gebracht, voor toxicologisch onderzoek. Daar worden meerdere vogels onderzocht die recent zijn gevonden in Winterswijk. „Deze buizerds zijn de tweede en derde dode roofvogel in korte tijd. En afgelopen zomer troffen we een zeldzame rode wouw dood op het nest. Die was onder verdachte omstandigheden overleden”, aldus Saris.

Heterdaad
De resultaten van die onderzoeken zijn volgens Saris nog niet bekend. Een verdachte is dan ook nog niet opgepakt. „Daarvoor zijn we grotendeels afhankelijk van een betrapping op heterdaad óf mensen die ons informatie kunnen geven.”

Saris vraagt mensen die mogelijk meer weten zich dan ook te melden bij de politie.

bron: tubantia.nl

De kop van de buizerd
De kop van de buizerd

Bekijk ook

Roeken afschieten in Zuid-Holland mag

DEN HAAG – Het afschieten van roeken in fruitboomgaarden in de Alblasserwaard-Oost, de Tielerwaard-West, Vijfheerenlanden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *