donderdag 25 april 2019
Homepage | inheemse vogels | Dierenbeul opnieuw halsbandparkiet beschoten met pijlen

Dierenbeul opnieuw halsbandparkiet beschoten met pijlen

ZAANDAM Een dierenbeul die het heeft gemunt op halsbandparkieten in Zaandam, heeft opnieuw toegeslagen. Vanochtend is er opnieuw een vogel gespot met een pijl in het lijf. Dat is te zien op een foto van Ilona Bakker, die het arme dier vanochtend zag in de tuin van haar ouders in de Burgemeestersbuurt in Zaandam-Zuid. Net als vorige week toen ze een beschoten parkiet zag, heeft ze een foto gemaakt en op Facebook gezet. “Als je zo stoer bent dit beestjes aan te doen, wees dan ook zo stoer je te melden!”, schrijft ze erbij.

Als dierenliefhebber doet het haar veel pijn om te zien. “De pijl zit echt in z’n borstje”, vertelt ze aan NH. “Helaas kunnen we ‘m niet vangen. Als je dichtbij komt, vliegen de vogels weg. Maar ik bang dat de parkiet dit niet overleeft.” Volgens Bakker vliegen er zo’n twaalf parkieten rond in de Burgemeestersbuurt. Haar vader geeft de vogels al tien jaar lang extra voer in de winter. Voor die hapjes landen ze op de speciale stok die haar vader in de tuin heeft gezet. Bakker: “Hij vindt dat gewoon een gezellig gezicht. Dat is ook zo natuurlijk. Daarom is dit zo verdrietig. Ik kan er wel om huilen, ook van boosheid.”

bron:Haedlines
foto: eerder geplaatst

Halsbandparkiet
Halsbandparkiet

Bekijk ook

Boeren zetten land acuut onder water om weidevogels van hongerdood te redden

Boeren in Waterland en Zaanstreek zetten acuut greppels plas-dras om te zorgen dat er meer ...

2 opmerkingen

  1. Toch moet je afvragen of het voeren deze populatie niet extra uitbreiding krijgt ,veel voeren geeft veel nawas.
    Iets wat je niet altijd moet willen.

  2. in engeland zijn ze vogelvrij dus een ieder mag ze afsghieten vangen etc cq verdelgen ik ben zelf ook vogelliefhebber maar vergeet niet hoe leuk ze ook kunnen zijn onze hollandse avifauna is er niet mee gebaat want onze eigen vogels [ spechten boomklever en meer holenbroeders] worden wel verjaagd en ik vind ze zeker geen toegevoegde waarde eerder een plaag wat natuurlijk geen rede is om hem met pijlen te bestoken dan zal men gericht moeten jagen met hagel maar niet iedereen heeft een vergunning voor een hagel geweer mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *