vrijdag 17 augustus 2018
Homepage | inheemse vogels | De Friezen kunnen het toch niet laten, strijd om eerste ei brandt los !

De Friezen kunnen het toch niet laten, strijd om eerste ei brandt los !

De leden van de BFVW buigen zich vrijdag over een plan om dit jaar toch om het eerste ljipaai te zoeken, zowel provinciaal als gemeentelijk.

Een recent ingestelde werkgroep legt een voorstel met die strekking voor aan de ledenvergadering van de Bond Friese Vogelwachten (BFVW). BFVW-voorzitter Rendert Algra wil dat niet bevestigen, het plan is nog vertrouwelijk, zegt hij.

Fûgelwacht Grou maakt er niettemin al melding van op Facebook: ,,Om de aaisikers toch het gevoel van het frije fjild te geven, heeft de BFVW een voorstel ontwikkeld waarin wel gezocht mag worden. Wanneer het eerste ei van de provincie, dan wel van een gemeente wordt gevonden, moeten de commissaris van de koning of de burgemeesters naar het weiland komen voor de controle.”

bron: LC
foto: “Northern-Lapwing-Vanellus-vanellus” by Andreas Trepte – wikimedia

De Friese nationale vogel ?
De Friese nationale vogel ?

Bekijk ook

Eerste resultaten uit Nederlands-Belgische project Groot Saeftinghe zijn hoopgevend

Acht Vlaamse en Nederlandse partijen, waaronder ZLTO en Poldernatuur Zeeland, onderzoeken binnen het Nederlands-Belgische project ...

1 opmerking

  1. Wat een gelul is het toch . de vogels worden verstoord daar gaat het om maar ja in het noorde zijn ze niet snugger met hun wetten , regels en taal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *