dinsdag 21 mei 2019
Homepage | regelgeving | Colombiaans streven: duiven op het Plaza Bolivar niet langer voeren

Colombiaans streven: duiven op het Plaza Bolivar niet langer voeren

Colombia is een campagne gestart die ervoor moet zorgen dat toeristen niet langer voer geven aan duiven op drukke plekken in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, waaronder het toeristische plein Plaza Bolivar.
Het voeren van de vogels is daar uitgegroeid tot een traditie, waar straatverkopers handig op inspelen door het verkopen van vogelvoer. Dat zorgt er wel voor dat er veel te veel duiven bij elkaar komen. In het weekend zijn er soms wel 3400 duiven op het plein, schatten biologen in.
En dat is niet goed voor de gezondheid van de duiven, vinden ze. “Overpopulatie maakt ze ziek”, zegt een bioloog, werkzaam voor Bogotá. “De boodschap aan burgers en toeristen is dan ook: voer de duiven niet.”De bedoeling is door het nieuwe beleid duiven weer zelf op zoek gaan naar voedsel. “Zo zorgen we ervoor dat de vogels hun natuurlijke gedrag terugkrijgen”, zei de Colombiaanse dierenbescherming. “Daar is de hulp van mensen voor nodig.”

Alternatief
Bogotá biedt de tientallen straatverkopers van duivenvoer een alternatief. Zij krijgen andere plekken in de stad toegewezen waar ze bijvoorbeeld snacks mogen verkopen.
Niet alle verkopers zijn het met hun gedwongen verhuizing eens. Zij zijn bang dat hun nieuwe baan veel minder oplevert dan het verkopen van duivenvoer.

citaat/bron: NOS

Het beroemde plein straks zonder duiven ?

Bekijk ook

Meld roofvogelaanvallen op postduiven

Om het probleem van de roofvogels goed inzichtelijk te maken, hebben we een speciale meldpagina ...

2 opmerkingen

  1. Dit zou voor devgrote steden in nederland ook moeten gelden,het voeren geeft vawk een eenzijdige voeding ,niet goed voor het dier ,en je bevorderd de uitwassen in een soort,
    Bijvoederen in de winters is een ander verhaal ,maar daar geld ook voederen wat opgegeten word smorgens,
    En diverse voeders van meelwormen tot zaad,
    Maar het voederen van ratten en muizen hoort daar niet bij, dat krijg je door overvoeren ,waar restanten blijven liggen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *