vrijdag 21 september 2018
Homepage | wetenswaardigheden | Clownskraag voor kat moet vogels beschermen

Clownskraag voor kat moet vogels beschermen

WELLINGTON – Jagende katten vormen een grote bedreiging voor de vogels in stedelijke gebieden. In Nieuw-Zeeland doet de universiteit van Victoria een proef in samenwerking met de gemeenteraad van Wellington. Ze kijken of een accessoire voor katten ze beter zichtbaar maakt voor vogels.

Het bewuste accessoire is een vrolijk gekleurde kraag, die nog het meest doet denken aan een clownspak. De site Stuffz heeft voorbeelden op de website gezet. Een onderzoeker kijkt of de bonte kraagjes meer opvallen bij de stadsvogels dan de natuurlijke vacht van katten, die vaak schutkleuren hebben.

Volgens de deskundigen van de Victoria Universiteit kunnen vogels felle kleuren heel goed zien, zelfs als het schemert. Heidy Kikillus is betrokken bij het onderzoek: “In andere landen lijkt die goed te werken, dus we kijken nu of we de kraagjes ook bij ons kunnen inzetten.”

Kikillus denkt dat de kraagjes op twee manieren positief werken. “De vogel ziet de kat sneller en kan gemakkelijker vluchten. Of de kat schaamt zich zo dat hij zijn huis niet uit wil.” Er worden nog vrijwilligers gezocht.

bron:Thepost
foto: http://phys.org/

Zo loop je echt voor......kat !
Zo loop je echt voor……kat !

Bekijk ook

Door veranderingen in de landbouw zijn veel broedvogels van het agrarische gebied in Nederland achteruitgegaan.

Ontwikkeling in Nederland De kenmerkende broedvogels van het agrarische gebied gaan in Nederland achteruit. Sinds ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *