donderdag 14 december 2017
Homepage | inheemse vogels | Borden tegen voeren van meeuwen in Vlissingen

Borden tegen voeren van meeuwen in Vlissingen

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen heeft borden geplaatst tegen het voeren van meeuwen. De beesten zorgen voor overlast. Op het strand en in de binnenstad pikken meeuwen eten uit de handen van bezoekers.
Etenswaren roven
De meeuwen pikken broodjes, rookworsten en frietjes. “Laatst was er een vrouw, bij wie het ijsje uit de hand werd gekaapt”, zegt Niek Daamen van strandtent Pier zeven, “Die heb ik een nieuw ijsje gegeven.”

Niet voeren
Volgens Cody Louwerse van Vogelopvang De Mikke is het enige wat echt helpt, de vogels niet meer voeren. Voeren is bovendien niet ongevaarlijk. Coby Louwerse: “Als ze pikken kunnen lelijke verwondingen ontstaan.”

De gemeente heeft de borden geplaatst op het Nollestrand, het Badstrand, bij de punt, de naald, op het Spuiplein en op het Bellamypark.

bronen foto: omroepzeeland

niet voeren

Bekijk ook

Alarm over afname zeevogels bij Schotland

Door overbevissing en klimaatverandering zijn opnieuw twee zeevogels, de drieteenmeeuw en de Kaapse jan-van-gent, op ...

1 opmerking

  1. De partij voor de dieren ,voert ook vogels bij korhoenders? Mag dan de gewone man,meeuwen voeren? Of alle duiven op de Dam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *