dinsdag 26 maart 2019
Homepage | inheemse vogels | Boerenlandvogels schitteren op slimmevogels.net

Boerenlandvogels schitteren op slimmevogels.net

Platform slimmevogels.net is online. Daarop tonen melkveehouders wat zij op hun eigen bedrijf doen voor boerenlandvogels. Daarnaast kunnen boeren en burgers op het platform tips en ervaringen uitwisselen.
Inmiddels hebben zich al zestig deelnemers aangemeld en delen zeven melkveehouders hun verhaal op slimmevogels.net. Een van die melkveehouders is Marcel Strijtveen uit Liederholthuis.

‘Ik vind het belangrijk om verbinding te leggen tussen boer en burger. Er wordt soms ongenuanceerd gedacht over wat boeren doen. Ik vind het belangrijk om te laten zien hoe ik met het landschap en mijn bedrijf omga. De burger wil meer natuur en ik speel daar graag een rol in.’

Alle melkveehouders kunnen deelnemer worden op het platform door een eigen profiel aan te maken.

Zo’n profiel laat zien welke vogels er op het bedrijf zitten en welke maatregelen de ondernemer op zijn bedrijf al neemt om boerenlandvogels een thuis te bieden. Initiatiefnemer van slimmevogels.net is Duurzame Zuivelketen (DZK), een samenwerkingsverband van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en LTO Nederland.
bron:nieuweoogst.nl
foto: website slimmevogels.net

Bekijk ook

Stenengooiende kauwen in Soest te lijf met pinnen

Woningcorporatie Portaal denkt een oplossing te hebben gevonden tegen de kauwen die met kiezelsteentjes schade ...

2 opmerkingen

 1. Ja ook ik ben buitenaf opgegroeid.daarom verbaasd mij het ook altijd dat de mensen die drie hoog opgegroeid zijn op een flat altijd beter weten hoe de natuur in elkaar steekt.zij zijn vaak lid van een halve criminele organistie ( ja klinkt ongenuanceerd) Maar zo zie IK dat.zoals Greenpeace. Gooid betonblokken in zee.en zeggen dat bv een boorplatform zo vervuild is dat je deze niet af mag zinken.terwijl dit überhaupt niet waar was.ook een stichting aap ? Geeft voorlichting aan hun airmailes spaarders over hun opvang wat niet correct.er worden al jaren geen dieren geïmporteerd. Opvang moet in het land waar deze dieren zijn opgehaald.
  Muilezels india ? Geld ophalen ? Save de big Cats? Geld ophalen? Tempel apen ? Geld ophalen? Beschermen olifanten? Geld ophalen ? Beschermen neushoorns? Geld ophalen? Onze zeehonden? Wij zijn de enige in Europa de andere landen zijn gestopt .wegens teveel zeehonden.geld ophalen
  Begrijp mij goed ik ben voor de dieren 👍maar niet deze organisaties die hun zakken vullen met een schreinend verhaal.
  Over honden in Roemenië en Spanje. Deze hier heen halen ? De fok daar in gang houden .en onze honden laten zitten.
  Ja dan ben je goed bezig.staatsecretaris ik zou zeggen verbieden.de import van alle dieren heeft men stop gezet .waarom deze niet.en geld geven ?? Krab eerst eens achter je oren of dit ooit op de plaats komt.
  Stuur het naar een Nederlands asiel voor dieren in je buurt.kun je zien wat ze doen.

 2. Het initiinitiatief dat deze boeren doen is prima , zij weten vaak waar ze over praten.omdat zij iedere dag tussen de dieren en de natuur staan.
  Maar ja daar worden ze dan op afgerekend.kilo knallers plofkippen kistkalveren.varkens die in een winkelwagen moeten leven. De kippen mochten niet bij elkaar gehouden worden.nee we halen nu deze eieren uit het buitenland.
  De pelsdieren doen we met veel geld aan hun staart naar Polen.kunnen ze daar de sector uitbreiden.goed of slecht.
  Wassen wij onze handen in onschuld.
  Ja als we ze hier houden hebben we controle.en als er geen bont gekocht word is er geen vraag.maar dat is aan een ieder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *