dinsdag 16 januari 2018
Homepage | uitheemse vogels | BLONDE RUITER OVERGEVLOGEN UIT AMERIKA

BLONDE RUITER OVERGEVLOGEN UIT AMERIKA

Er komen deze dagen de nodige gasten van de overkant van de Atlantische oceaan langs. Vorige week kregen we al bezoek van een bruine gent, een vogel die normaal in het Caraïbisch gebied thuis hoort. Daarnaast zitten er ook ook enkele blonde ruiters in ons land.

Blonde ruiter
Deze kleine steltloper lijkt wel wat op een vrouwelijke kemphaan, maar is een stuk kleiner. Op Texel werd een exemplaar ontdekt door Ruud van Beusekom. “Een droomsoort om te ontdekken”, vindt hij zelf. “Het zijn heel mooie vogels. Het is vooral te danken aan de steeds betere kwaliteit van de vogelaars en de apparatuur dat we deze vogels nu vaker zien”, denkt Van Beusekom.

De blonde ruiter broedt in het uiterste noorden van Noord-Amerika en overwintert in Zuid-Amerika. De vogels trekken bijna in één streep naar hun overwinteringsgebieden. Mogelijk hebben ze daarbij af en toe last van sterke luchtstromen op hun vlieghoogte, waardoor enkele exemplaren letterlijk de oceaan over worden geblazen.

bron:Vroegevogels

Bekijk ook

Pestvogel op Vlieland (video)

In de broedtijd eet de pestvogel insecten, maar de rest van het jaar voedt de ...

1 opmerking

  1. Ja een blonde ruiter klinkt wel heel erg naar onze cultuur, maar een zwarte ruiter hebben we ook ,prachig en lekker eten ,zit op de Holterberg. Een goed resturant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *