dinsdag 21 mei 2019
Homepage | inheemse vogels | AFBRAAK UITGESTELD DOOR OOIEVAARS

AFBRAAK UITGESTELD DOOR OOIEVAARS

Het OCMW van Damme heeft beslist om de afbraak van het oude rusthuis uit te stellen omdat twee ooievaarskoppels zich op de schoorsteen aan het nestelen zijn. “We starten de werken pas als alle ooievaars vrijwillig vertrokken zijn”, zegt OCMW-secretaris Marc Dalle.

Een deel van het leegstaande rusthuis zou normaal in augustus worden afgebroken, na het bouwverlof. “Door de komst van de ooievaars hebben we de plannen moeten wijzigen”, zegt Dalle. “Eén ooievaarskoppel heeft al een nest gemaakt op één van de schoorstenen, een ander koppel maakt aanstalten om dat te doen. Vorig jaar zat er al een koppel op het stadhuis, die ooievaars en hun jongen zijn tot november gebleven. Ik denk dat de afbraakwerken dus een maand of vier later zullen starten.”

De vogels wegjagen om de werken toch te kunnen laten doorgaan is voor het OCMW geen optie. “Het Sint-Janshospitaal staat al sinds 1249 symbool voor de gastvrijheid in Damme”, zegt Dalle. “Veel inwoners vonden er de vorige eeuwen onderdak en verzorging, en er was ook een boerderij waar dieren met veel zorg werden behandeld. Dus kunnen we het niet maken om de dieren weg te jagen.”

Als de ooievaars zijn vertrokken, maakt het plaats voor de nieuwe dienst toerisme, een ruime polyvalente zaal en vier duplexappartementen.

bron en foto:nieuws.vtm.be

Bekijk ook

Stelletje strijkt neer op nest doodgeschoten ooievaar

DE LUTTE – Het ooievaarsnest langs het spoor in De Lutte, waar begin deze maand ...

2 opmerkingen

  1. Dit had nog prima gekunt ,÷ hebben nog voldoende tijd om ergens een ander nest te bouwen.
    Beschermen van de natuur is prima,maar afschermen van de natuur is een ander verhaal,dat zien we bij de zeehonden ook,heb ik 2 jaar geleden al voor gewaarschuwd, duitsland en denemarken beschermen al jaren niet meer,omdat er teveel zijn,maar hier willen de kleine dierentuinen zoals lenie en een paar andere opvang hun inkomen veilig stellen ,net als een apen opvang,ja ? En dan moet je van alles bedenken, of het de waarheid is? Of dat het graag jouw waarheid is,geld is de hoofdmoot ,de dieren de invulling daar aan.

  2. Een beetje goodwill kweken kan geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *