donderdag 25 april 2019
Homepage | wetenswaardigheden | AERT SCHOUMAN en de verbeelding van de natuur 19 FEBRUARI 2017 T/M 17 SEPTEMBER 2017

AERT SCHOUMAN en de verbeelding van de natuur 19 FEBRUARI 2017 T/M 17 SEPTEMBER 2017

Het mooiste werk van dierenschilder Aert Schouman (1710-1792) komt samen in een feestelijke tentoonstelling voor kunst- en natuurliefhebbers.
Absoluut hoogtepunt vormt de complete kamerbeschildering van Willem V uit Huis ten Bosch met daarop zijn bijzondere dierenverzameling. Deze ‘kamer in het rond’ is onlangs gerestaureerd en straks in het Dordrechts Museum nog één keer te bewonderen, voordat ze weer binnen de muren van het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima verdwijnt.

PARADIJSELIJK GENIETEN VAN 18 DE- EEUWSE FLORA EN FAUNA
Met stukken uit musea en particuliere collecties in binnen- en buitenland laat de tentoonstelling het paradijs van Schouman zien vol inheemse en exotische dieren. Vooral zijn werken met schitterende vogels spreken tot de verbeelding. Schouman tekende bovendien de buitenplaatsen en tuinen die zijn rijke opdrachtgevers als aardse paradijzen lieten aanleggen.
Activiteiten voor kinderen & families
Een koninklijk paradijs wordt een kleurrijke tentoonstelling. De bijzondere vogels en dieren zullen zowel jong als oud aanspreken. In een speciaal onderzoeksatelier kunnen kinderen straks zelf aan de slag; de natuur natekenen als een echte 18de-eeuwse onderzoeker of een bijzonder koninklijk behang ontwerpen.

bron:dordrechtsmuseum
foto: idem

Een van de schilderijen
Een van de schilderijen

Bekijk ook

Nationale kampioenschappen 2020

De Mondial ligt nog maar net achter ons of de voorbereidingen voor het NK zijn ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *