woensdag 23 januari 2019
Homepage | regelgeving | Aantal vogelgriep uitbraken in Frankrijk loopt op naar 109

Aantal vogelgriep uitbraken in Frankrijk loopt op naar 109

Het aantal uitbraken van hoogpathogene vogelgriep in Frankrijk neemt nog steeds toe. Het land telt intussen al 109 uitbraken op bedrijfsmatig of hobbypluimveebedrijven.

Dat maakte het Franse ministerie van Landbouw maandag 9 januari in een update bekend. In het zuidwesten van Frankrijk is men begonnen met het preventief ruimen van ongeveer 800.000 eenden en ganzen in de drie zwaarst getroffen zones in Gers, Landes en Hautes-Pyrénées.

Het gaat hierbij om de dieren van alle afmestbedrijven met buitenbeloop in deze regio’s. De eenden en ganzen worden vaak buiten gehouden omdat dit een vereiste is voor de kwaliteitscertificering van foie gras, schrijft het Vlaamse Pluimvee Actueel. De overheid hoopt de ruiming afgerond te hebben tegen 20 januari.

Verenigd Koninkrijk
In het Verenigd Koninkrijk is de derde uitbraak vastgesteld op een hobbypluimveehouderij met buitenuitloop in North-Yorkshire in het midden van het land bij Leeds. Overal in het land worden met vogelgriep besmette wilde vogels gevonden. Zowel in Tsjechië, Polen, Bulgarije en Slovakije werden ook nieuwe uitbraken vastgesteld.

In de Verenigde Staten is dinsdag 10 januari het eerste geval van vogelgriep in 2017 ontdekt bij een wilde eend. Het gaat om de H5N2-variant waarmee het land in 2014 en 2015 ook te maken had.

bron:pluimveeweb

kippen-toom

Bekijk ook

Vogels, een bobcat, verkeersborden, een hoogtewerker en een BBQ: dief uit Nijlen steelt blijkbaar werkelijk van alles

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn vandaag vier mensen verschenen die van meerdere diefstallen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *